Woensdrecht

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdagochtend 11 maart hebben leden van CDA Woensdrecht zich ingezet

 tijdens NLDoet. Voor Stichting 't Opkikkertje werden de tuinen van de

vakantiewoningen netjes schoon en onkruidvrij gemaakt.

 

 

nr. 10 Jürgen Stoop

 

 

Mijn naam is Jürgen Stoop, 52 jaar, vader van 2 zoons; Koen van 20 jaar en Thijn van 18. Ik ben geboren, getogen en gebleven in Bergen op Zoom. In mijn dagelijks leven werkt ik als senior beleidsadviseur onderwijs voor de gemeente Bergen op Zoom. In mijn vrije tijd ben ik actief voor De Kruisvereniging en sta graag op toneel. Ik ben voor dat laatste als schrijver, bestuurslid, zanger en speler actief voor de Bergse Ambtenaren Revue.  

Ik ben in 1990 lid geworden van het CDA en werd vrijwel direct actief voor de partij. Voor de gemeenteraad was ik burgerlid als fractie-assistent. In 1994 stond ik namens het CDA op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar kwam niet in de gemeenteraad. Vanaf 1991 was ik ook actief binnen het CDjA en het Regiobestuur van Westelijk Noord-Brabant. Ik was penningmeester en secretaris van de Werkgroep Politiek. Ik had me al eerder verkiesbaar gesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2010, alleen stond ik toen op een onverkiesbare plaats. In 2018 heb ik me opnieuw verkiesbaar gesteld en stond op plaats 10. We haalden 8 zetels en ik werd in mei al beëdigd als Statenlid, doordat twee CDA-statenleden zitting namen in het college van gedeputeerde staten.

De afgelopen 3,5 jaar heb ik veel meegemaakt, veel kennis opgedaan van wat de provincie doet en vooral veel geleerd. Ik heb me mogen verdiepen in Natuur en Milieu en ben me veel bewuster geworden voor alle onderwerpen waar de provincie voor aan de lat staat. Ik vind het een voorecht om volksvertegenwoordiger te zijn en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Graag plak ik er nog een paar jaar statenlidmaatschap aan vas

Team CDA Woensdrecht 2022-2026

Wij staan voor u klaar

vlnr

N d Vries burgerlid, J v Agtmaal wethouder, M v d Poel burgerlid,

E v wezel raadslid, L kuijlen burgerlid, L d Vos Raadslid,

A Pijnen raadslid, M Michielsen fractievoorzitter